A aceiteira convoca a segunda edición do certame 'Talentos by Abril'

Aceites Abril busca os novos talentos da cociña do norte de España

Acto de presentación do certame 'Talentos by Abril 2024' no Mercado de Abastos de Compostela

Aceites Abril presentou, o pasado 10 de xaneiro no Mercado de Abastos de Santiago, a segunda edición do certame Talentos by Abril 2024, unha iniciativa que ten como obxectivo potenciar o talento dos futuros profesionais da cociña do norte de España, fomentar a aprendizaxe en torno á cultura do aceite e promover o uso de produtos baixo Denominación de Orixe Protexida (D.O.P.), Indicación Xeográfica Protexida (I.G.P.) ou con selos de calidade.

"Eliximos novamente Santiago e máis exactamente o Mercado de Abastos, porque é o lugar idóneo para sentir a proximidade dos pequenos produtores e o mimo que eles poñen ao seu traballo", asegurou Elena Pérez, directora de márketing de Aceites Abril, quen precisou que a iniciativa tamén ten como finalidade a de "poñer en valor as auténticas despensas do mar e do campo que supoñen os mercados no noroeste, así como incidir na importancia de utilizar aceites de primeira calidade”.

Pola súa banda, o chef Iñaki Bretal, estrela Michelín, destacou “a importancia de dar a coñecer o traballo que se realiza desde as escolas de hostalería e o esforzo dos mozos profesionais por converter os produtos en propostas culinarias do máis alto nivel”, dixo durante a presentación na que tamén participaron o chef e fundador de Gastrolab Arousa, Miguel Mosteiro, e Iria Ferrín, finalista de Talentos by Abril 2023 que realizou un showcooking e compartiu cos asistentes a súa experiencia na primeira edición do concurso.

O certame desenvolverase en tres fases durante o primeiro trimestre deste 2024, e nel tomarán parte un total de 13 centros de Formación Profesional de Galicia, Asturias, Cantabria, País Vasco e Castela e León. Talentos by Abril está dirixido aos estudantes destes centros (entre 18 e 38 anos) que estean a cursar o Ciclo Medio de Cociña ou o Ciclo Superior de Cociña I e II. Os centros galegos participantes son o CIFP Carlos Oroza (Pontevedra), CIFP Manuel Antonio (Vigo), CIFP Compostela (Santiago), CIFP Paseo das Pontes (A Coruña); IES Sanxillao (Lugo) e IES Vilamarín (Ourense).

Aceites Abril impartirá unha másterclass informativa nos 13 centros participantes na que o alumnado poderá catar as diferentes variedades de aceite de oliva virxen extra así como coñecer as súas aplicacións. A continuación todos os estudantes interesados en participar deberán presentar unha receita de elaboración propia na que se inclúan os aceites de oliva virxen de Abril e produtos con D.O.P/I.G.P ou selos de calidade do norte de España. Cada centro seleccionará un máximo de tres alumnos que tomarán parte na preselección.

Un xurado formado por profesionais vencellados a Aceites Abril e por un profesor de cada un dos centros de FP, elixirá a 13 candidatos, dos cales oito pasarán á final e terán dúas semanas para perfeccionar as súas creacións que deberán presentar en directo, ante un xurado profesional, o 15 de marzo no Centro Superior de Hostalería de Galicia en Compostela. O xurado valorará a creatividade da proposta, a elegancia, a presentación, as técnicas empregadas, o sabor e a maridaxe do prato.

A proposta gañadora desta segunda edición recibirá un curso intensivo de formación nunha das escolas gastronómicas máis prestixiosas de España, situada no País Vasco, e será nomeado cociñeiro residente de Aceites Abril o que lle permitirá realizar showcookings e maridaxes nalgúns dos eventos promocionais que a aceiteira ourensana realice a nivel rexional e nacional.